Beautysteps Topbanner2

Beauty steps

Huden i ansigtet er særlig eksponeret for livet. Huden udsættes for vind og vejr, hormonelle udsving kan vise sig som urenheder, og dine bekymringer og glæder sætter sig som fine linjer i dit ansigt. Med andre ord: Du lever, og din hud ældes.

Og selvom der ikke er nogen skam i at have levet, er det ikke sikkert at alle tegn på levet liv er lige velkomne. I hvert fald ikke på én gang.

Derfor er det en god ide at tage sig godt af sin hud og give den dén pleje, den har brug for. Den bedste måde at gøre det på er ved at have en hudplejerutine. Og den kan du med fordel starte med tidligt: Ung hud har lige så meget brug for beskyttelse og pleje som moden hud har.

Hos NORMAL ved vi godt, at det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle have en hudplejerutine. Men tiden er godt givet ud, for det er nemmere at forebygge end at skulle rette op skader.

Vi har gjort det nemt for dig at komme i gang. Vi uddyber de forskellige steps, din hudplejerutine kan indeholde, og vi har samlet produkter under hvert steps, som du kan finde i NORMAL.

 

Hvad er en hudplejerutine?

En hudplejerutine er den faste måde, som du – hver morgen og aften – renser og plejer din hud på.

Og der er flere måder, du kan rense din hud på. Alt afhængig af hvor meget tid du vil bruge, hvad du vil have ud af din hudpleje og hvad, der passer dig bedst, er der produkter, som passer til dig. Både i forhold til din alder og dit behov.

Måske har du ingen hudplejerutine endnu. Men det er aldrig for sent at starte. Og vi vil gerne hjælpe dig i gang.

Step 1: Rens

Dagen sætter sine spor i dit ansigt. Hvis ikke du renser din hud, kan makeuprester, snavs og talg skabe irritation i din hud, tilstoppe dine porer eller sætte sig som urenheder. Derfor er det en god ide at rense din hud både morgen og aften: Også selvom du ikke bruger make-up. Den tid, du bruger på at rense din hud, er hurtigt tjent ind igen.

Når du renser din hud, gør du den også klar til at tage imod den ekstra pleje, som du kan påføre din hud efterfølgende. Hvis ikke du renser din hud, vil de resterende produkter ikke virke lige så effektivt. Og så er der ikke meget mening i det.

Der findes mange slags renseprodukter, så det kan godt være svært at finde ud af hvilket en, der passer til dig. Selvom vores bedste råd er, at du prøver dig frem, vil vi gerne prøve at skabe et overblik.

 

Hvilket produkt skal jeg så vælge?

En rensemælk er en mild og skånsom måde at rense sin hud på. Rensemælk skal masseres godt ind i huden, inden den fjernes med en vatrondel eller vand.

Du kan også bruge gel eller skum til at rense dit ansigt. Gelen skal skummes op med lidt vand på huden. Begge typer virker affedtende på huden, så måske bør du kun anvende dem én gang om dagen og en anden type rens anden gang, du renser din hud. Både gel og skum er nemme at anvende i badet, da de er nemme at påføre og hurtige at skylle af ansigtet igen.

TIP: Hvis du bruger øjenmakeup – særligt mascara – så kan det være nødvendigt at bruge en øjenmakeupfjerner sammen med dit renseprodukt. Så er du sikker på, at al makeuppen kommer af.

Renseservietter er gode, når du er på farten eller har travlt. Det er nemlig en hurtig måde at rense huden på, men også meget overfladisk. Renseservietter kan være gode om morgenen, når du skal rense nattens sved og drømme væk. Om aftenen bør du bruge et mere dybderensende produkt.

Micellar water er en rensevand, der ikke skal skylles af, når du har brugt den. De fleste micellar water kan fjerne både makeup og snavs og er derfor en meget populær rensemetode. Micellar water bruges på en vatrondel og føres blidt over huden. Mange micellar water tilfører også fugt til huden, og der findes micellar water til stort set alle hudtyper. Micellar water er særligt god til ung, sensitiv hud. Så hvis det er første gang, du skal prøve en rens, er micellar water et godt valg til dig.

Hvis du har tør eller dehydreret hud, er olierens særlig god til dig. Oliebaseret rens fjerner nemlig ikke de naturlige olier fra din hud. Olierens er en effektiv rensemetode, fordi den både renser i dybden, fjerner makeup og snavs og samtidig tilfører yderligere næring til huden.

Step 2: Eksfoliering

Vi vil ikke gøre rynker til et fyord. For rynker viser dine tidligere glæder, bekymringer og erfaringer. Og det er alt sammen menneskeligt og helt normalt.

Når det så er sagt – når vi har budt aldringstegn velkomne – så er det også rart at kunne begrænse de allerdybeste furer og folder en smule. For i takt med at du bliver ældre, har din hud ofte brug for en lille, rutinemæssig plejende hånd, for at blive holdt i skak. Både i forhold til rynker og finde linjer, men også i forhold til elasticitet og glød. Med tiden bliver huden nemlig mindre elastisk. Og derfor er det en god ide at starte tidligt med at hjælpe den godt på vej. Gerne et par gange om ugen.

 

Hvad er eksfoliering?

Eksfoliering er en måde at fjerne de døde hudceller fra din huds overflade. Når du eksfolierer din hud, øger du blodcirkulationen og hjælper dannelsen af nye hudceller. Og det har en foryngende effekt på din hud. Derudover bliver din hud blød og får en fornyet glød. Og hvem vil ikke gerne have en smuk, naturlig glød?

Der findes to forskellige typer af eksfoliering: en mekanisk og en kemisk.

En mekanisk eksfoliering er eksfoliering med et produkt, som indeholder små skrubbekorn. Skrubbekornene er naturlige mineraler eller andre naturlige ingredienser som kaffegrums. Der kan være stor forskel i, hvor fine elle grove kornene er. Derfor kan det være, at du skal prøve dig lidt frem, inden du finder den type skrub, der passer dig bedst.

Er din hud meget sart, er det en god ide at anvende kemisk eksfoliering i stedet. Kemisk eksfoliering er en mere skånsom måde at eksfoliere sin hud på, da det er eksfoliering med syre. Produktet skal blot påføres ansigtet og sidde lidt før det fjernes igen: Den opløser dele af huden – fremfor at skrubbe døde hudceller bort – og det er denne proces, som stimulerer huden til at danne nye hudceller.

AHA, fx frugtsyre, er god til tør og aldrende hud. AHA-syre stimulerer regenereringen af hudens celler og udglatter og forfiner ansigtshudens overflade, der gør den god som forbyggende anti-age behandling.

BHA, fx salicylsyre, er særlig god til dig, som har tendens til uren hud. I modsætning til AHA-syren, som virker overfladisk, trænger BHA’en ned i porerne og formindsker dem, samtidig med at den bekæmper fedtet hud og urenheder, som særligt ung hud har tendens til at døje med.

Det er en god ide at anvende kemisk eksfoliering om aftenen, fordi huden godt kan blive lidt rød. En kemisk eksfoliering kan give en prikkende og let brændende fornemmelse i huden, og det er okay. Det må bare ikke gøre ondt – så skal du skylle produktet af med det samme. Måske har du valgt et produkt, som er lige skrapt nok til din hud. Så kan det være, du skal forsøge dig med et, der indeholder en lavere koncentration af den aktive eksfolierende ingrediens. Husk altid at læs brugsanvisningen på det enkelte produkt før brug.

Step 3: Toner

Når du har renset din hud, kan der stadig sidde rester af renseprodukt og makeup. Derfor er det en god ide at bruge en toner. Produktet skal blot påføres en rondel og derefter fordeles i ansigtet. På den måde fjerner du de sidste spor, der måtte være tilbage på din hud.

Mange tonere har også andre fordele. De indeholder ofte både beskyttende antioxidanter og fugtgivende hyaluronsyre. Det betyder, at din toner fungerer som et let serum, der forbereder huden på at modtage aktive ingredienser fra de efterfølgende hudplejeprodukter. Når din hud er gennemfugtet, optager den langt bedre pleje, end når den er tør. Det er særligt vigtigt for dig, som døjer med fedtet, uren eller tør hud.

Alternativt kan du bruge en facemist eller en micellarvand. En facemist kan bruges til – nemt og hurtigt –at gennemfugte din hud, mens en micellar water både renser og fugter.

Step 4: Ansigtsmasker

Du kan anvende ansigtsmasker efter behov. En maske er altså ikke en nødvendig del af din hudplejerutine, men et godt supplement til den. Så brug den, når du har lyst – også gerne hver dag.

Uanset om din hud skriger efter ekstra fugt, om den har brug for en detox eller en anti-aldrings-kur, så findes der en maske, som kan netop det!

Det er vigtigt, at du sørger for at rense din hud helt, inden du påfører ansigtsmasken. Der sidder masser af snavs og fedt på hudens overflade efter en lang dag. Også selvom det ikke er til at se. Når du renser huden inden, trænger masken bedre ned i huden – du får altså mere gavn af den, end hvis du ikke renser huden inden.

Der findes en lang række forskellige masker, som har forskellige egenskaber.

Sheetmasker er en nem måde at forkæle sin hud på. Som navnet antyder, er en sheetmaske et ansigtsformet ark, som ligger i et plejende serum. Du tager blot masken ud af dens indpakning og tager den på dit ansigt.

Peel-off masker er masker, som du smører på din hud og som kan pilles af, når den er tørret ind. En peel-off maske trækker døde hudceller, skidt og snavs ud af huden, når du piller den af. Nogle masker er designet til at trække hudorme med ud. Fordi masken kan rive lidt i huden, når du skal tage den af, kan den være hård ved huden. Derfor skal du være opmærksom på anbefalingerne på pakningen.

Clay masker er dybderensende og passer godt til fedtet og uren hud. Leret i masken hjælper med at rense og opfriske din hud, samtidig med at den minimerer dine porer og reducerer urenheder.

Øjenmasker giver området omkring øjnene næring og fugt. Øjenmasker er fyldte med vitaminer og plejende ingredienser, som giver rander og poser under øjnene kamp til stregen.

TIP: Hvis du bruger en lermaske eller en eksfolierende maske, som kan gøre huden lidt rød, bør du berolige huden efterfølgende. Det gør du bedst ved at tilføre huden en masse fugt. Også selvom det måske virker som om, at huden har fået alt det, den behøver gennem masken.

Step 5: Serum

Okay… Nu kan det godt lyde lidt hokus pokus. Og det er det delvist også. For serummer virker som små trylledråber på din hud. Et serum indeholder højkoncentrerede, aktive ingredienser, som giver din hud intensiv pleje. Og serummets flydende konsistens gør, at det trænger hurtigt ind i huden. 

Uanset hvilken effekt du ønsker, findes der helt sikkert serummer, som kan målrettes dine behov. Som et plus er det muligt at anvende flere serummer ad gangen, så du kommer omkring dine udfordringer.

 

Hvordan bruger jeg serum?

Selvom et serum kan tilføre din hud målrettet pleje, er det vigtigt at slutte af med en ansigtscreme. Serum er nemlig ikke nok i sig selv. Brug dit serum sammen med din ansigtscreme (dag- eller natcreme). Du kan anvende serum inden, du påfører ansigtscremen, eller blande et par dråber i din creme i håndfladen. En god huskeregel er, at det gælder med serum, som det gælder med solcreme: Du kan ikke bruge for meget.

TIP: Hvis du vil booste virkningen af dit serum, er en derma roller den perfekte partner in crime. En derma roller er fyldt med en masse nåle, der prikker bittesmå huller i huden, når du ruller den hen over ansigtet. Det øger blodgennemstrømningen i huden og hjælper den til at blive sundere og stærkere. Bruger du den inden påføring af serum, hjælper de små huller med, at serummet trænger ind i de dybere hudlag. På den måde kan du opnå en endnu bedre effekt af dit serum.

Du skal holde dig fra at bruge en derma roller, hvis du døjer med eksem, rosacea, akneudbrud, eller hvis din hud er solskoldet eller har åbne sår og hudafskrabninger.

 

Sådan kan du mixe dine serummer:

Har du tør hud, kan du lave en cocktail af hyaluron syre og vitamin c. På den måde tilfører du blandt andet din hud fugt, stimulerer hudens kollagenproduktion og udglatter og lysner hudens farve og struktur.

Hvis du har uren hud, kan du anvende EGF serum sammen med tea-tree oil serum. Så genopbygger du huden efter solskader og ar, samtidig med at du renser huden, modvirker bakterier og minimerer akne og bumser.

Hvis du ønsker anti-age effekt kan du bruge et kollagenserum sammen med et snegleserum. Så stimulerer du hudens regenerering af kollagen, øger hudens elasticitet og mindsker fine linjer og rynker.

Step 6: Ansigtscremer

Din ansigtscreme er det sidste vigtige step i din hudplejerutine. Ansigtscremens vigtigste formål er at gennemfugte din hud og beskytte den efter din hudplejerutine. Uanset om du er til dag- og natcreme – eller om din yndlings-creme er en god 24 timers-creme – kan du vælge en creme efter din hudtype. Der findes mange slags ansigtscremer med forskellige konsistenser, dufte og priser, så det gælder om at vælge den, der passer dig bedst.

Der findes fx ansigtscreme med solfaktor (SPF). Den er særligt god til dig, som er meget udenfor. Den beskytter nemlig mod solens skadelige UV-stråler – hele året. Solens stråler er en af de største syndere i forhold til at ælde huden. Så hvis du vil passe ekstra på din hud, kan du med fordel vælge en dagcreme med SPF.

BB cream er et godt valg til dig, som ønsker en plejende ansigtscreme, der også har en let dækkende effekt. En BB cream er en dagcreme med farve i, som giver dig en flot glød og udjævner din hudtone. Faktisk kan du også få BB cream med solfaktor.

Huden omkring øjnene er sart. Derfor kan du også med fordel bruge en øjencreme. Der findes øjencreme til at få bugt med mørke rander samt de fine linjer og rynker i øjenområdet. Du kan påføre øjencremen forsigtigt med ringfingeren.

Men skal jeg så gennem alle steps?

Hos NORMAL arbejder vi med 6 steps. Men du kan se det lidt som bland-selv-slik for de beauty-sultne. Du vælger nemlig helt selv både hvor mange steps, du ønsker i netop DIN hudpleje rutine, samt hvilke produkter, du ønsker at bruge. Du kan mixe og matche mellem brands og serier, eller du kan holde dig til én serie. Det er helt op til dig!

Du kan finde et hav af forskellige og spændende hudpleje produkter i vores butikker. Det handler om at prøve sig frem og anvende de produkter, du foretrækker.

Er du I tvivl om hvilke steps, du skal anvende til din hudplejerutine? Er du en beautynørd, eller foretrækker du, at det går stærkt? Find de steps som passer til dig her:

 

DEN HELT BASIC ANSIGTSRUTINE

Step 1 + Step 6

 

DEN MED PLADS TIL SELVFORKÆLELSE

Step 1 + Step 4 + Step 5 + Step 6

 

DEN TIL BEAUTYNØRDEN

Step 1 + Step 2 + Step 3 + Step 4 + Step 5 + Step 6

Beautysteps Slip Banner