Generel privatlivspolitik for NORMAL

Hos NORMAL A/S (”NORMAL”, ”vi”, ”os” eller ”vores”) prioriterer vi fortrolighed og datasikkerhed højt. Vi har derfor udarbejdet denne privatlivspolitik, som beskriver hvordan vi behandler dine personoplysninger.

Brugere af hjemmesiden

Dette afsnit indeholder politikken for NORMALs behandling af personoplysninger om brugere af NORMALs hjemmeside www.normal.dk.

Indsamling af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare dine personoplysninger i følgende tilfælde:

  • Når du besøger og anvender vores hjemmeside
  • Når du tilmelder dig NORMALs nyhedsbrev
  • Når du kommunikerer med NORMAL
  • Når du gør brug af andre af NORMALs funktioner og services

Typer af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn, e-mailadresse, telefonnummer og tilsvarende identifikationsoplysninger
  • Interesser
  • IP-adress
  • Information om din brug af vores hjemmesider

Formålene med behandlingen

Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Håndtering af forespørgsler fra dig
  • Generel kommunikation
  • Yde support
  • Produkt- og serviceudvikling
  • Statistik og analyse

Behandlingsgrundlag

NORMAL behandler primært dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag:

  • Legitime interesser: I de fleste tilfælde baserer vi behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i fx at gennemføre statistikker, analyser, markedsføringsaktiviteter (hvor samtykke ikke er påkrævet), yde support såvel som forbedring og udvikling af vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Samtykke: NORMAL vil kun bruge dine personoplysninger til at sende dig information om vores produkter, nyhedsbreve og andet marketingmateriale via e-mail, hvis du har givet dit forudgående og udtrykkelige samtykke til dette, medmindre lovgivningen giver os adgang til at kontakte dig uden dit samtykke (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).

Cookies

Vi bruger cookies på vores hjemmesider. Du kan læse mere om brugen af cookies i vores cookiepolitik, som du kan finde via følgende link: https://www.normal.dk/cookies/

Brugere af apps

Dette afsnit indeholder politikken for NORMALs behandling af personoplysninger om brugere af NORMALs app.

Indsamling af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare dine personoplysninger i følgende tilfælde:

  • Når du downloader og anvender vores apps
  • Når du opretter en bruger
  • Når du kommunikerer med NORMAL
  • Når du gør brug af andre af NORMALs funktioner og services

Typer af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn, e-mailadresse, telefonnummer og tilsvarende identifikationsoplysninger
  • Interesser
  • Information du oplyser, når du opretter en bruger
  • IP-adresse
  • Information om din brug af vores apps
  • Kortoplysninger
  • Købshistorik
  • App version
  • Digitale fodspor

Formålene med behandlingen

Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Stille vores apps og de services, vi tilbyder i vores apps, til rådighed for dig
  • Administration af brugerkonti
  • Nyhedsbreve og anden markedsføringskommunikation
  • Markedsføring generelt
  • Håndtering af forespørgsler fra dig
  • Generel kommunikation
  • Yde support
  • Produkt- og serviceudvikling
  • Statistik og analyse

Behandlingsgrundlag

NORMAL behandler primært dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag:

  • Legitime interesser: I de fleste tilfælde baserer vi behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i fx at gennemføre statistikker, analyser, markedsføringsaktiviteter (hvor samtykke ikke er påkrævet), yde support såvel som forbedring og udvikling af vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Samtykke: NORMAL vil kun bruge dine personoplysninger til at sende dig information om vores produkter, nyhedsbreve og andet marketingmateriale via e-mail, hvis du har givet dit forudgående og udtrykkelige samtykke til dette, medmindre lovgivningen giver os adgang til at kontakte dig uden dit samtykke. Desuden vil vi alene behandle dine kortoplysninger og købshistorik med dit samtykke (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).
  • Kontraktuelle forpligtelser: I visse tilfælde er behandlingen af dine personoplysninger nødvendig for at kunne opfylde en kontrakt mellem NORMAL og dig, fx når du opretter en bruger (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).

Kunder og besøgende i NORMALs butikker

Dette afsnit indeholder politikken for NORMALs behandling af personoplysninger om kunder og andre besøgende i NORMALs butikker.

Indsamling af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare dine personoplysninger i følgende tilfælde:

  • Når du besøger vores butikker
  • Når du køber varer i vores butikker

Typer af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Dine køb
  • Betalingsoplysninger
  • Foto- og videomateriale i forbindelse med overvågning af vores butikker

Formålene med behandlingen

Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Gennemførelse af dine køb
  • For at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares

Behandlingsgrundlag

NORMAL behandler primært dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag:

  • Legitime interesser: I de fleste tilfælde baserer vi behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at kunne fastlægge, forsvare eller gøre retskrav gældende (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Det gælder fx for behandling af billed- og videomateriale i forbindelse med overvågning af vores butikker og behandling i relation til reklamationer.
  • Retlig forpligtelse: Behandlingen af oplysninger om dine betalingsoplysninger og dine køb er nødvendig for overholdelsen af gældende bogføringslovgivning, momslovgivning og markedsføringslovgivning (databeskyttelseslovens artikel 6, stk. 1, litra c).

Kontaktpersoner hos leverandører og andre samarbejdspartnere

Dette afsnit indeholder politikken for NORMALs behandling af personoplysninger om ejere af enkeltmandsvirksomheder eller kontaktpersoner hos leverandører og andre samarbejdspartnere, der samarbejder med NORMAL.

Indsamling af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare dine personoplysninger i følgende tilfælde:

  • Når din virksomhed eller den virksomhed, du arbejder ved, indgår en aftale med NORMAL
  • Når du har vist interesse for NORMALs produkter og services, fx ved at give NORMAL dit visitkort
  • Når du samarbejder og kommunikerer med NORMAL

Typer af personoplysninger

NORMAL kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn, e-mailadresse, telefonnummer og tilsvarende identifikationsoplysninger
  • Individuelle oplysninger, fx foretrukne sprog
  • Organisatoriske oplysninger som fx virksomhedens navn og adresse, stillingsbetegnelse, beskæftigelsesområde, primært arbejdssted og -land
  • Kontraktuelle oplysninger som fx ordrer, fakturaer, kontrakter og andre aftaler mellem din virksomhed (eller din arbejdsgiver) og NORMAL, som måtte indeholde fx dine kontaktoplysninger
  • Finansielle oplysninger, som fx betalingsbetingelser, bankoplysninger og kreditvurderinger

Sådanne informationer kan vi modtage direkte fra dig (primært gennem e-mails og anden korrespondance med dig) eller fra en tredjepart som fx din arbejdsgiver.

Formålene med behandlingen

Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Generel planlægning, opfyldelse og administration af samarbejder, herunder kontrakter
  • Administration som fx behandling af betalinger, evaluering af kreditvurderinger, regnskabsførelse, revision, såvel som yde support
  • Nyhedsbreve og anden markedsføringskommunikation
  • Gennemførelse af forespørgsler fra dig
  • Generel kommunikation
  • Produkt- og serviceudvikling
  • Statistik og analyse
  • Overholdelse af gældende lovgivning og forskrifter, fx opfyldelse af vores forpligtelser til at forhindre ulovlige aktiviteter
  • Håndtering af konflikter

Behandlingsgrundlag

NORMAL behandler primært dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag:

  • Kontraktuelle forpligtelser: I visse tilfælde er behandlingen af dine personoplysninger nødvendig for at kunne opfylde en kontrakt (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).
  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser i fx at administrere den daglige drift i overensstemmelse med lovlig og fair forretningsmetoder, herunder planlægning, udførelse og administration af samarbejdet eller vores legitime interesse i fx at udføre kreditvurderinger, statistikker, analyser, markedsføringsaktiviteter (hvor samtykke ikke er påkrævet), yde support såvel som forbedring og udvikling af vores produkter og services. Behandlingen kan også være nødvendig for vores legitime interesse i at forhindre svindel eller fastlægge, forsvare eller gøre retskrav gældende (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Retlig forpligtelse: Behandlingen af dine personoplysninger vil i nogle tilfælde være nødvendig for overholdelsen af retlige forpligtelser, som fx vores forpligtelse til at forebygge ulovlige aktiviteter (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c).
  • Samtykke: I særlige tilfælde og kun når intet andet behandlingsgrundlag finder anvendelse, kan NORMAL spørge dig særskilt om dit samtykke til at behandle dine personoplysninger (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a). NORMAL vil fx kun bruge dine personoplysninger til at sende dig information om vores produkter, nyhedsbreve og andet marketingmateriale via e-mail hvis du har givet dit forudgående og udtrykkelige samtykke til dette, medmindre lovgivningen giver os adgang til at kontakte dig uden dit samtykke.

Videregivelse til andre dataansvarlige og databehandlere

For at opfylde ovenstående formål kan vi give tredjeparter adgang til dine personoplysninger, der på baggrund af et kontraktuelt forhold med NORMAL leverer relevante ydelser. Det kan fx være it-leverandører, mailudbydere og leverandører af markedsføring. Sådanne serviceleverandører vil kun behandle personoplysninger i overensstemmelse med vores instruktioner i henhold til indgåede databehandleraftaler.

I forbindelse med NORMALs udvikling kan selskabsstrukturen ændre sig, fx ved helt eller delvist salg af NORMAL. I tilfælde af delvis overdragelse af aktiver, der indeholder personoplysninger, er behandlingsgrundlaget for den forbundne videregivelse af personoplysninger som udgangspunkt databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, idet NORMAL har en legitim interesse i at overdrage dele af sine aktiver samt at foretage kommercielle ændringer.

Dine personoplysninger videregives som udgangspunkt ikke herudover til en tredjepart uden din tilladelse. Det kan dog under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen være nødvendigt at videregive dine personoplysninger til:

  • Politiet
  • Advokater
  • Revisorer
  • Domstole
  • Offentlige myndigheder
  • Potentielle købere
  • Koncernforbundne selskaber

Hvis dine personoplysninger overføres til databehandlere eller dataansvarlige, der er etableret i lande uden for EU/EØS, der ikke har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, vil en sådan overførsel baseres på EU-Kommissionens standardkontrakter.

Dataansvarlig og kontaktoplysninger

NORMAL er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger.

NORMAL har følgendes selskabsoplysninger:

NORMAL A/S
CVR-nr. 34883793
Godthåbsvej 41
8660 Skanderborg
Danmark

Som registreret har du følgende rettigheder:

  • Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger vi behandler om dig
  • Du har ret til at gøre indsigelse mod vores indsamling og videre behandling af dine personoplysninger
  • Du har ret til berigtigelse og sletning af dine personoplysninger, dog med visse lovbestemte undtagelser, herunder bogføringsloven
  • Du har ret til at anmode os om begrænsning af dine personoplysninger
  • Under visse omstændigheder kan du også anmode om at modtage en kopi af dine personoplysninger samt om transmission af de personoplysninger, du har afgivet til os, til en anden dataansvarlig (dataportabilitet)
  • Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet. Vi vil herefter slette dine personoplysninger, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på andet grundlag. Vores nyhedsbrev kan afmeldes ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet

Ønsker du at udøve nogle af disse rettigheder, eller har du spørgsmål vedrørende behandlingen af dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os på dataprivacy@normal.eu

Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personoplysninger, er du også velkommen til at kontakte os på dataprivacy@normal.eu. Du kan også indgive en klage til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, telefonnummer +45 33 19 32 00, e-mail dt@datatilsynet.dk.

Ændringer af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer af denne privatlivspolitik fra tid til anden. Ved ændringer vil datoen nederst i privatlivspolitikken blive ændret. Den, til enhver tid, gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores hjemmesider og vores app ”NORMAL”.

Denne privatlivspolitik er senest opdateret den 1. august 2020.