Tampax Banner (1)

Tampax

At bruge tamponer er ikke nær så skræmmende, som det måske lyder, og med Tampax får du en lille tampon, der giver stor tryghed under din menstruation. Tampax giver langvarig beskyttelse, men det er yderst vigtigt at skifte tampon med jævne mellemrum i løbet af dagen, således risikoen for infektion mindskes.

Overvejer du at bruge tamponer for første gang? I så fald er der meget, du måske ikke ved om dem, og måske bliver du overrasket over hvor nemt det er! Læs de syv tampon-fakta, som du måske ikke kender. 

Syv fakta om tamponer

Tamponer er lette at indføre

Det kræver lidt øvelse de første par gange, men når du først har fundet din vaginalåbning og placeret tamponen i den rigtige vinkel, glider den let og smertefrit ind. I dine første par forsøg kan det hjælpe med at bruge et spejl, så du kan se, hvad der foregår dernede.

Tamponer hjælper dig med at føle dig ren og frisk i op til 8 timer

Da menstruationsblod absorberes af tamponen før det rammer luften, er der ingen ubehagelig lugt eller følelse, mens du benytter en tampon. Bare sørg for, at du ikke har din tampon i længere end otte timer. (Det er så længe som en dag i skolen eller en dag på stranden.)

Tamponer giver dig frihed også ved fysisk aktivitet

En tampon er et godt ​​valg, når du træner eller udfører andre fysiske aktiviteter. Du kan føle dig sikker på, at en tampon forbliver på plads, mens du er på farten. I modsætning til bind, kan du endda bære den, mens du svømmer, og når du er færdig med at træne, behøver du ikke at tage den ud for at gå i brusebad.

Tamponer lækker ikke

Der findes forskellige tamponer, med forskellig sugeevne. Når du har brugt tamponer et par måneder, lærer du hurtigt, hvor ofte du har brug for at skifte din tampon for at forhindre lækager. Det er bedst at skifte din tampon hver fjerde til ottende time. Hvis det bliver mættet på mindre end fire timer, kan du prøve en mere absorberende tampon. Hvis din tampon efter otte timer stadig ikke er mættet og ikke er let at fjerne, kan du prøve en med lettere absorberingsevne næste gang. Hvis du bruger tampon i den rigtige størrelse, og er opmærksom på din krop og dens behov, vil du have stor beskyttelse hver gang.

Tamponer og toiletbesøg

Da en tampon går ind i din vagina for at absorbere menstruationsvæske, kan du uden problemer gå på toilttet mens du bruger tampon. Tamponer forstyrrer nemlig ikke dine andre kropslige funktioner. Du kan bruge toilettet frit uden at skulle skifte din tampon hver gang. Bare flyt snoren til side for at holde den ren.

Tamponer giver dig mulighed have dit yndlingsoutfit på

Du behøver ikke at ændre dit look, bare fordi du har din menstruation. Med tamponer har du intet at skjule - undtagen en lille snor. Du skal bare sørge for, at den er gemt væk. Så du kan sagtens have dine yndlingsjeans eller nederdel på. Du kan også bruge en tampon med en ballettrikot, badedragt eller yogabukser - du bestemmer selv.

Tamponer hjælper dig med at glemme din menstruation

Når du ikke er bekymret for noget, der vises gennem dine bukser eller glider ud af sin plads - og du ikke føler noget mellem dine ben, som en konstant påmindelse om, at du har din menstruation, så er du fri til at glemme din menstruation og gøre lige det du har lyst til.

Med andre ord er tamponer en god mulighed for pålidelig og diskret tidsbeskyttelse når du har din menstruation – der er ingen begrænsninger.

Tampax Halv 1
Tampax Halv 2 Alterntiv (1)

Vil du vide mere om din menstruation og brugen af tamponer?

Vil du vide mere om din menstruation, så har bladet Vi Unge udgivet artikler med særligt fokus på dette emne. Du kan læse artiklerne ved at klikke på nedenstående links:

10 grunde til, din menstruation ikke er så slem igen 

Alt du skal vide om tamponer

Du kan naturligvis købe Tampax i alle vores butikker - find din nærmeste NORMAL-butik her.

Find butik

.. i nærheden af dig